Stort lager | # Egen udvikling | # Viden

 

Fuel cell / Brændstoftank

Brændstoftank og information

  1. Original brændstoftank
  2. Eftermarked brændstoftank
  3. Forbindelser
  4. Brændstofpumpeholder
  5. Stænkskærm / Tankskum / Catchtank
 
 

1

Original brændstoftank

Den originale brændstoftank bruges normalt, hvis du ikke har en stærkt modificeret bil. Tanken er normalt placeret lavt mellem for- og bagakslen, hvilket også er fordelagtigt i forhold til køretøjets vejegenskaber. Brændstofpumpen er normalt monteret i tanken.

 
 

2

Fuel cell

En eftermarkeds fuel cell har en kantet form og er monteret i bagagen. Forbindelser er tilpasset til AN-systemer (en type eftermarkedsstandard). Brændstofpumper kan monteres både i og uden for fuel cell.

 
 

3

Forbindelser

Afhængigt af bilproducenten kan der være forskellige tilslutninger på den originale brændstoftank, men de forbindelser du skal holde styr på, uanset om du har en original tank eller en eftermarkeds fuel cell er følgende:

1. Brændstoftilførsle
Brændstoftilførslen til motoren

2. Brændstofretur
Returbrændstoffet, der ikke er nødvendigt

Både brændstoftilførsel (1) og brændstofretur (2) styres normalt gennem en brændstofpumpeholder, der er monteret i tanken.
3. Tankpåfyldning
Hullet, hvor brændstof fyldes i brændstoftanken. Der er mere information om i afsnittet brændstofpåfyldning.
4. Tankudluftning
Justerer over/undertryk og fører original tilbage til indsugningen på motoren.

 
 

4

Brændstofpumpeholder

På en fuel cell kan du nemt forbinde med AN-forbindelser, da disse er forberedt med denne type forbindelser. Skal den originale brændstoftank derimod bruges, er der kun to typer tilslutninger til rådighed. Derefter ofte gennem brændstofpumpeholderen.

1. 8mm stolpe med slangetilslutning til standard brændstofslange/slangeklemme
2. Hurtigkobling med o-ringstætning

 

Original brændstofpumpe holder

Brændstofpumpeholder, der er monteret i den originale brændstoftank

Eftermarked brændstofpumpe holder

Brændstofpumpeholdere til eftermarkedet er tilpasset til kraftigere brændstofpumper og AN-systemer, så koblinger og slange er tilpasset til dette.

5

Stænkskærm / Tankskum / Catchtank

Fuel starvation er et almindeligt ord forbundet med noget dårligt. Det er, når motoren af ​​forskellige årsager ikke får brændstof nok. En årsag kan være, at der er et lavt brændstofniveau i tanken og brændstofpumpen er i midten. Når bilen drejer skarpt, forskydes brændstoffet til siden, så brændstofpumpen ikke kommer i kontakt med brændstoffet. Nu får motoren ikke brændstof mere, og det kan være skadeligt for motoren.

For at modvirke dette anvendes hovedsageligt 3 løsninger:

  1. Stænkskærm
    En stænkskærm forhindrer brændstoffet i at bevæge sig væk fra brændstofpumpen i samme hastighed som uden stænkskærm. Ved hjælp af envejsventiler / kontraventiler holdes brændstoffet tæt på brændstofpumperne. Dette er en god løsning, da den er enkel og ikke kræver service. Men denne løsning er ikke så sikker som et system med catchtank.
  2. Tankskum
    Tankskum forhindrer brændstof i at bevæge sig rundt med samme hastighed som uden. Tankskummet gør brændstoffet "klogere" og forsinker dermed tiden før brændstofpumpen suger luft ind. Ulempen er, at skumrester kan løsne sig og tilstoppe forfilter. Derfor er der behov for regelmæssig service.
  3. Catchtank
    Denne løsning er dyrere, kræver flere komponenter og er mere avanceret at installere, men det er et system, der virkelig sikrer brændstoftilførslen til motoren.


En tank med stænkskærm kan normalt ikke suppleres med tankskum, da dette blokerer luger / kontraventiler til at bevæge sig frit.